Synkdag och Fotograffest!

Äntligen! Nu är den ute! Nu är det släppt och vi kan alla som jobbat hårt med detta andas ut. I går var det stora dagen då SFF, Svenska Fotografers Förbund hade releasefest för nya webben, nya loggan och nya tidningen. (På nya webben kan man bland annat läsa min rapport från Visa Pour LÍmage i Perpignan) Webbutvecklare är Sthlm Connection och Anders Birgersson, AD har gjort formen, logotype och tidning. Glädjande siffror visar att 25% av alla medlemmar har loggat in på sina konton på webben redan första dagen. Det är riktigt coolt.

Och party blev det. Fotografer och bildköpare från Skellefteå, Luleå och Umeå samlades i Skellefteå för en rikstäckande fest. Uppkopplade via nätet kunde vi höra och se Sthlm, Helsingborg, Örebro, Falun och Göteborg. Kul experiment att ha fest med resten av landet via Skype och VuRoom.

Bildbyrån SYNK passade på att bjuda in anslutna fotografer till en dag tillsammans när vi ändå skulle träffas för bubbel och skål på kvällen. Förutom snack med kommunens informationsavdelning, genomgång av årets sålda bilder så snackades det framtid. Gott att träffas allihopa! Stefan tog med oss alla till Vitberget för en tävling i bågskytte. (Stefan utom tävlan så klart…Han är ju PRO) Riktigt kul! Själv kom man till final, men segern gick till Björkarnas stad och Johan Gunséus. Nu helg och ladda för en fulltecknad vecka som kommer. Inte en minut över i kalendern nästa vecka. Uppdrag i Ö-vik, Umeå och sedan Bokmässa i Göteborg. Glad helg på er!

Leave a Comment