Inspirerande helg med överraskande stipendievinst!

Lämnade Skellefteå och körde ner till Sundsvall på torsdagmorgon och hade styrelsemöte med SFF under hela dagen. Stefan anlände på fredag mitt på dagen. Sedan väntade inspirerande föreläsningar av och med fotografer hela helgen på Norrlandsdagarna. Galna upptåg på nätterna (ja, ni som inte vet hur fotografer är kanske kan tänka er när man samlar flera på samma ställe under en hel helg). Vi bodde på Södra Berget, så vi hann även med ett och annat besök på SPA maskrosen. Härligt att ligga där och flyta och se ut över Sundsvall. Fredagkväll blev jag väldigt överraskad då man från scenen skulle dela ut det årliga Classe Palm stipendiet. Hela mitt bord ställde sig upp och applåderade innan jag själv ens fattade att det var jag som bland alla fotografer skulle få äran att ta emot det :-) (Se bild, © Jenny Morelli, Fotografisk Tidskrift)

Motiveringen lyder; ”Årets stipendiat är en mycket produktiv norrländsk fotograf aktiv i hela världen och har också med ett fantastiskt engagemang tagit sig an en rad andra uppgifter och roller inom svensk fotografi. Fotograf, arrangör, lärare och styrelseledamot. Listan kan göras lång. Att sedan lyckas hinna med sig själv, familjen, stugan och inte minst sitt hemmalag är bara en bedrift i sig”

Med äran fick jag även 5000 kr, fina strykta 1000-lappar i ett svart kuvert. Nu ska jag hitta på något roligt att göra för dem :-) Idag är man otroligt trött och sliten efter intensiv helg, men med ändå full av ny energi. Tack alla goa fotografkollegor, arrangörer, föreläsare, SFF Svenska Fotografers Förbund och sist men inte minst Classe Palm för äran att få ta emot ditt stipendie!

Comments

  • Stort grattis!

Leave a Comment