Eldsjälar och fotografer på Galleri Kontrast

Just hemkommen från två dagar i Sthlm. Har haft kundmöten och rekat för ett uppdrag jag ska göra där nästa vecka. I går kväll var jag på Sanna Sjöswärds bokrelease på fina Galleri Kontrast. På Kontrast hänger just nu Fotografen Johan Bergmarks utställning “Protrahere”, en fantastisk samling av Johans grymma porträtt.

Huvudperson för kvällen var så klart den alltid så fantastiska Sanna och alla hennes Eldsjälar. En av dem, Lennart Nilsson som kom till releasepartyt är porträtterad av Sanna i boken “Eldsjälar”.

Boken består av fotografisk dokumentation och samtal med människor som brinner för något och som vågar ta strid för sina tankar och handlingar. De vill alla bidra till förändring och ett bättre samhälle. Det kan handla om kampen för lilla människan, mänskliga rättigheter, tillhörighet, identitet, solidaritet eller det konstnärliga skapandets villkor. Eldsjälar helt enkelt. Och den största eldsjälen av dem alla, är författaren själv, Sanna Sjöswärd.

 

 

Comments

  • Eva

    Ja Sannas böcker är verkligen intressanta! Eldsjälar är ju något som fascinerar enormt!
    Har lyckan att träffa henne i vår på en föreläsning!

Leave a Comment