Visa Pour L’Image i Perpignan

En vecka solsken. En vecka fylld av utställningar, föreläsningar och bildvisningar på kvällarna. Nätter med bildsnack och umgänge med kollegor. Årets händelse för fotojournalister världen över, Visa Pour L’Image i Perpignan. Har precis kommit hem fylld till bredden av bilder och inspirerad till max. Kom igen hösten, jag är redo!

Ett av de bästa med årets festival var Barbara Davidson. Såg hennes utställning “Caught in the crossfire” redan första dagen. Dag två fick jag lyssna på henne föreläsa om samma projekt. Fantastiskt rörande projekt som visar baksidan av gängvåldet i Los Angeles. Barbara jobbar som fotograf på Los Angeles Times och har under lång tid följt offren och deras anhöriga. Storys som vanligtvis bara fått små notiser i nyheterna har hon lyft fram och visar deras kamp om en normal vardag efter att ha blivit skadad i en skottlossning, eller att ha förlorat ett barn. Bara på grund av det meningslösa våldet. Hon kommer dem nära, väldigt nära. Inte konstigt att hon vann Pulitzer prize för sitt arbete.

Extra kul var att vi fick möjligheten att träffa henne och snacka under kvällen på Le Grand Café de la Poste (där alla samlas efter kvällsvisningarna i Campo Santo). Se bilden (© Tack Nicke Johansson, jag tror det var du som lånade min kamera). Tack alla mina kollegor och vänner för en underbar vecka. Vi ses ju igen, om inte förr, i Perpignan 2012.

Leave a Comment