Rapport från Italien och kickboxnings-VM

Första dagen var tung för Johannah. Hon hade ätit tonfisk och ris i en och en halv vecka för att komma in i rätt viktklass. På det ingen mat alls och smått uttorkad innan invägningen på onsdag afton. Hon klarade sig med ett kilo tillgodo. Torsdag första fighten. Johannah vann mot en Italienska med ett sprucket ögonlock till trots. Hon vägrade sy. Med stygn får man nämligen inte fortsätta fightas.

Jag gjorde mitt bästa för att plåstra ihop henne med hjälp och stöd från Dr Karin Bandling på telefon från Sverige. Efter den matchen stod det klart att hon är i final! Underbart! Det minsta hon tar med sig hem är alltså ett silver. Och så klart hoppas vi på guld i morgon då hon ska möta en tjej från Wales. Hon vann tydligen 5 titlar i fjol och är rankad som 8:a i världen i boxning. Tydligen har hon grym på kickas också. Tuff match i morgon alltså. Men Johannah har precis det som krävs. Vinnarskalle. Hon ser också alla möjligheter. Väldigt viktig en sån här gång kan jag lova. Håll alla tummar där hemma!!! I morgon gäller det! (I nästa nummer av Skellefteå Tidningen får ni se reportaget).

Idag tog vi paus från fighters och åkte till Pisa, både jag, Therese Eriksson och Johannah. Åt glass, risotto till lunch och kollade in det lutande tornet så klart. Wifi finns i hotellobbyn för både jobb, slösurfande samt hockeyabstinensen. God kväll från Marina Di Massa.

Leave a Comment