‹ PAULINA.SE

Eldsjälar och Vildhjärnor

När samhället sätter upp mål om att öka sin befolkning och skapa tillväxt glömmer man ofta bort hur viktig den enskilda individen är.

Bakom innovation och företagande finns människor av kött och blod. Personer som på något sätt brinner lite mer än de flesta för sina idéer. Som vågar, har energin och som är tillräckligt envisa för att inte bara orka förverkliga idéerna, utan även misslyckas ibland längs vägen.

Den här filmen är ett kollage med porträtt av sju eldsjälar på en mindre ort i norra Sverige. Om villkor och förutsättningar för den som vill göra verklighet av storslagna idéer.

Filmens kom till i samtal om människor vi mött genom våra jobb under åren. Människor som stått bakom framgångsrika företag och inspirerande idéer. Precis den typen av människor som behövs för att vårt samhälle ska blomstra.

I filmen får vi en inblick i deras tankar och drivkrafter och hur det är att kämpa för en idé. I med och motgång och på en plats som Skellefteå.

Medverkande:

Bengt-Olov Lundberg, Ellenor Lindgren, Petter Mikaelsson, Sofia Andersson Lundberg, Ronnie Andersson och Johanna och Per Hellström.

Idé och producent:

Nils Arvidsson

Foto och redigering:

Paulina Holmgren och Cliff Karlsson

Musik:

Planetariet och Chicagojazzen

Postproduktion:

Simon Tingell, Trickfabriken

Ljudmix:

Pär Johansson

Producerad med stöd av Skellefteå kommun och Mediahuset Norran.

För ytterligare info:

nils@arvidssson-design.se
fotograf@paulina.se